Etnološka dediščina KOČEVSKIH NEMCEV
Etnološka zbirka Kočevarjev prikazuje tematiko s področja predelave sadja in pitja alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Razstavljeni so različni pristni predmeti povezani s sadjarstvom. Zbirka je na ogled v avtentični stavbi iz obdobja pred drugo svetovno vojno.
Na Kočevskem Rogu se lahko prepričamo o silni moči narave. Kar je človek s svojim delovanjem 600 let jemal naravi, je le-ta v sedemdesetih letih vzela nazaj.
Fotografska dediščina obsega več stalnih postavitev v prostorih Zavoda Nesseltal Koprivnik. Predstavljene so: Razvoj poštno sporočilnega listka na Kočevskem, Gostilne in birti v Koprivniku, Franca Rabuseja, Josipa Dorniga st. in ml., Karla Henigmana, Rudolfa in Margit Verderber.
V Sloveniji skoraj nepoznani akademski slikar Michael Ruppe je bil rojen v bližnji vasi Ovčjak. Mnoga njegova dela so romala v Anglijo, Indijo in Ameriko, na našem območju jih najdemo v Ljubljani, na Dunaju in na Hrvaškem. Njegove tenkočutne krajinske slike domovine krasijo dom marsikaterega kočevarskega izseljenca in prehajajo v hrambo iz roda v rod. Ruppe je obiskoval osnovno šolo v Koprivniku, zato je naselje Koprivnik tudi večkrat naslikal. Eden izmed originalnih slik vasi je na ogled v prostorih Zavoda Nesseltal Koprivnik.
ZARAŠČANJE KULTURNE KRAJINE
ETNOLOŠKA ZBIRKA KOČEVARJEV
FOTOGRAFSKA DEDIŠČINA
SLIKARSKA DEDIŠČINA
Občina Kočevje